fbpx

Budimpešta je jedan od najlepših gradova Evrope, najveći grad i prestonica Mađarske sa oko 2.3 miliona stanovnika. Sastoji se iz dve velike celine -Budima, brdovitog dela, koji je šarmantnija i starija oblast, čijoj atmosferi doprinose kaldrmisane ulice, male živopisne kuće i srednjovekovna kultura, i Pešte, koja je smeštena na prostranom i ravnom terenu i danas predstavlja komercijalnu oblast grada. Ono što karakteriše Budimpeštu jesu mostovi. Veliki je broj termalnih izvora, zatim tu su neogotički Parlament Mađarske na obali Dunava, jedan od simbola Budimpešte, baziliku Svetog Stefana, Sečenji- lančani most, Veliku sinagogu, istorijski Budim sa crkvom Matije Korvina i renesansnom kraljevskom palatom sa bibliotekom (proglašen je delom svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a), Andraši avenija, Milenijum metro, Milenijumski trg -Trg heroja...

Download attachments:

Datum polaska: avgust - decembar
Cena: od 89 €
Hotel Budapest 3*

Nalazi se na budimskoj strani i do centra grada se stiže direktnom autobuskom linijom ( br. 5) za oko dvadesetak minuta. Sve sobe sa TWC-om, TV-om i telefonom. U sastavu hotela nalaze se restoran, sauna (uz doplatu). Doručak je “švedski sto” – samoposluživanje.
http://www.danubiushotels.com/our-hotels-budapest/hotel-budapest

Cenovnik za ovaj objekat pogledajte iznad.
Hotel Erzsébet City Center 3*

Nalazi na peštanskoj strani u samom centru grada, u blizini pešačke  zone. Iz tog razloga autobus nije u mogucnosti da pridje samom hotelu, vec ce biti parkiran na Ferenciek  ter odakle ce putnici pešice (oko 300 m) doći do hotela.   Sve sobe sa TWC-om, TV-om I telefonom. U sastavu hotela nalaze se restoran, recepcija i radnja sa suvenirima. Doručak je “švedski sto” – samoposluživanje.

http://www.danubiushotels.com/our-hotels-budapest/hotel-erzsebet-city-center

Share this article