Izrael je danas moderna zemlja izutetne prirodne lepote, velelepne istorijske i kulturne baštine. U njoj je još 1.004. pre naše ere jevrejski kralj David sagradio „grad mira" ili Jerusalim. Grad koji je punih šest vekova bio ne samo prestonica već i politički centar države.

Posetioci Jerusalima danas obavezno posećuju Brdo hrama, mesto gde je nastala i utemeljena jevrejska religija. Ali, Jerusalim je i Zid plača, brdo Ciuon s grobnicom cara Davida, u njegovom okrilju je i grobnica kralja Heroda i pramajke Rahele, Solomonovi stubovi, Sveto groblje na Maslinovoj gori... Tel Aviv je posle Jerusalima najveći izraelski grad. Nastao je 1909. godine na rubu drevnog grada Jaffa s kojim je 1950. povezan u celinu.Ima sve kakakteristike moderne urbane celine. Ekonomski jei kulturni centar zemlje, privredno središte ali i grad u kojem su svoje velelepne poslovne centre izgradile brojne i vrlo prestižne kompanije iz celog sveta...Pozivnica za Izrael još su i Mrtvo more, reka Jordan, napušteni grad Kumran, jerusalimska najatraktivnija ulica Via Dolorosa ili „put suza". Po Bibliji, njenom kaldrmom, prošao je Isus Hriostos pre nego što je razapet na Golgoti. Na ovaj događaj danas podseća Crkva Svetog groba, jedno od svetih mesta Hrišćana...

 

Pogledajte cenovnik(e):


Datum polaska: 03.04.2018.
Cena: od 589 €
Hotel Holy Land 3*

Ovaj simpatičan hotel nalazi se u blizini Damaskus gate ulaza u Stari grad. Renoviran je u potpunosti 2014. godine, uređen u modernom orijentalnom stilu, sve sobe TWC sa SAT TV, fen. Veći broj soba je sa terasom i pogledom na stari grad . 

http://www.holylandhotel.com/

Share this article